LEI kode Nordnet – køb en kode og se hvad du kan hos Nordnet

Vidste du, at du skal have en LEI kode for at handle på internationale markeder? Køb en kode i dag og bliv klædt på med information omkring den lovpligtige kode hos LEI Service.

Køb LEI koder her

Hvad er en LEI kode?

En LEI kode svarer til et internationalt CVR-nummer. En Legal Entity Identifier forkortet LEI er påkrævet for at handle på de fleste internationale markeder. LEI koden giver investorer og andre interessenter mulighed for at følge en virksomhed eller en finansiel institution.

Her er der 3 konkrete punkter, som forklarer hvad en LEI kode er:

 1. En LEI kode er et unikt 20-cifret ID-nummer.

 2. LEI-koder bruges til at identificere virksomheder, der deltager i finansielle transaktioner.

 3. LEI-koder giver også adgang til vigtige oplysninger om virksomheden som eksempelvis navn, adresse og hjemland. Dermed får du med LEI koden en grundlæggende indsigt i virksomheden.

Selve koden består af en række tal og bogstaver, der er særlige for hver virksomhed eller institution. LEI koden udstedes af en godkendt udsteder, og LEI Service er en officiel registreringsagent gennem den internationale organisation, GLEIF, og er derfor fuldt ud valide i form af udstedelse af de lovpligtige koder.

Læs også: Hvad er en LEI kode?

Hvorfor er en LEI kode nødvendig?

LEI koden er afgørende for forskellige virksomheder af mange årsager.

Investeringsbeslutninger

Den økonomiske krise i 2008 viste, hvor vigtigt det er, at investorer har adgang til information om de virksomheder, de investerer i. LEI koden giver investorer adgang til information om en virksomheds finansielle status, herunder bl.a. dens gældsforhold, indtjening og likviditet.

Regnskab og rapportering

En LEI kode er også nødvendig for at kunne følge med i en virksomheds rapportering. Både nationale og internationale myndigheder stiller stadigt strengere krav til rapportering, og de kræver, at virksomhederne anvender LEI koder.

Lovgivning og regulering

I mange lande er det i dag lovpligtigt for virksomheder at anvende LEI koder. Det gælder bl.a. i Danmark, hvor virksomheder, der handler med værdipapirer, skal have en LEI kode. Derudover er der en række internationale regler og standarder, der kræver anvendelse af LEI koder. Det gælder f.eks. MiFID II-direktivet.

Øget konkurrence

Det er ikke kun myndighederne, der stiller krav til brugen af LEI koder. Mange virksomheder kræver også, at deres samarbejdspartnere og leverandører har en LEI kode. På den måde kan de sikre sig, at de handler med seriøse virksomheder, der overholder lovgivningen.

Læs også: Hvem skal have en LEI kode?

Skal en LEI kode fornyes?

Ja, din LEI kode skal fornyes. Så når du har fået din første LEI registrering er det vigtigt at holde den opdateret. Hvis koden ikke er opdateret, kan det føre til problemer med identifikation af din virksomhed.

LEI kodens gyldighed varer et år, og det er derfor nødvendigt at forny koden en gang om året, hvis du vil bevare muligheden for at handle på internationale markeder.

Du kan forny din LEI kode lige her

Hvad kan du med en LEI kode hos Nordnet?

En LEI kode åbner dørene til et større udvalg af investeringsmuligheder. På den måde kan du få adgang til at handle med aktier og obligationer i udlandet. En LEI kode er også nødvendig, hvis du ønsker at handle med derivater.

Det er altså rigtigt vigtigt at have en LEI kode, hvis man ønsker at investere i udlandet. Hvis du har en gyldig LEI kode kan du nemlig fortsætte med at handle hos Nordnet med finansielle instrumenter såsom:

 • Aktier

 • Futures

 • Kapitalforeninger

 • Optioner

 • Valutaer

 • Obligationer

 • Swaps

 • Derivater

 • ETF'er

Du kan derfor med en gyldig LEI kode fortsætte dine aktiviteter på Nordnets forskellige platforme.

Hvordan kan du købe en LEI kode?

Køb en LEI kode hos LEI Service til en fast lav pris. Vi er en af de førende LEI udbydere i Danmark, og du kan købe koden direkte på vores hjemmeside til en fast lav pris. Derudover kan du forny din LEI registrering til samme pris som selve oprettelsen.

Vi er klar til at hjælpe dig med en ansøgning om et LEI nummer, og vi hjælper dig hele vejen i mål. Baseret på tidligere kundeanmeldelser og med omfattende support fra vores danske team, kan du på en enkel måde købe din LEI kode hos LEI Service.

Læs også om andre muligheder med LEI koder

Har du spørgsmål til køb af LEI koder?

Sidder du og brænder inde med nogle spørgsmål til LEI koder?

Så ring til vores venlige danske support på telefon +45 4290 3838 eller send en email på info@leiservice.dk

Du kan også udfylde vores online formular her

Vi glæder os til at hjælpe dig, og vi sidder klar alle hverdage mellem kl. 09:00 og 16:00.

back to top