LEI kode Nordea – køb en kode og se hvad du kan hos Nordea

En LEI kode er en nødvendighed for at kunne handle med finansielle instrumenter. Du kan hurtigt og nemt købe en kode hos LEI Service og trygt fortsætte med at handle hos Nordea.

Køb LEI koder her

Hvad er en LEI kode?

En Legal Entity Identifier forkortet LEI er en kode bestående af 20 tegn, der inkluderer både bogstaver og tal. Koden skal benyttes af virksomheder og andre organisationer, der deltager i økonomiske transaktioner på grund af lovgivning fra EU. Koden sikrer, at du og virksomheden, du handler med, er hvem I påstår at være.

LEI koden fungerer altså som en identitetsbekræftende kode på samme måde som et CVR-nummer, og formålet med denne kode er at identificere enhver virksomhed, der handler med finansielle instrumenter som eksempelvis:

 • Aktier

 • Obligationer

 • Derivater

 • Valutaer

 • ETF’er

 • Optioner

 • Swaps

 • Kapitalforeninger

 • Futures

Koden er derfor med til alt i alt at sikre, at alle parter, der på den ene eller anden måde er involveret i en transaktion, er kendte. Dette er med til at minimere risikoen for svindel eller anden form for ulovlighed, og denne identifikation giver investorer og andre parter mulighed og en sikkerhed for at træffe forskellige investeringsbeslutninger på et stærkere oplyst grundlag.

Samtidig er LEI registreringen uafhængig af virksomhedens branche eller type. Selve koden er opbygget på en identisk måde, uagtet hvad virksomheden beskæftiger sig med. På den måde er koden enkel for alle parter, og dermed også mere effektiv og overskuelig.

Læs også: Hvad er en LEI kode?

Hvorfor er en LEI kode nødvendig?

Herunder er der listet 3 grunde til, du har brug for en LEI kode:

 1. Lovmæssig nødvendighed: En LEI kode er som nævnt påkrævet for at kunne handle med monetære kontrakter blandt to eller flere parter grundet EU-lovgivning. Derudover bliver virksomhedens oplysninger med koden mere overskuelige for eksempelvis udefrakommende investorer. Grundlæggende er en LEI kode derfor en absolut nødvendighed ud fra et lovmæssigt perspektiv for at fortsætte med finansielle handler.

 2. Alternativ brug af LEI kode: Du skal faktisk også have en LEI kode, hvis du vil deltage i visse andre aktiviteter i den finansielle verden, såsom at optage lån eller tegne forsikringer. Det skyldes igen den identitetsbekræftende faktor.

 3. Overvågning: Udover det øger gennemsigtigheden for investorer og andre parter, er LEI koden også et redskab, der benyttes af myndighederne til at overvåge forskellige økonomiske markeder, som virksomhederne bevæger sig på.

Læs også: Hvem skal have en LEI kode?

Skal en LEI kode fornyes?

Ja, det skal den. En LEI kode skal fornyes hvert år, og det er virksomhedens ansvar at sørge for, at koden er opdateret. Hvis ikke, kan det have alvorlige konsekvenser for virksomheden, da de ikke længere vil have adgang til finansielle markeder.

Så hvis du fortsat vil handle gennem Nordea, er det vigtigt, at du på årlig basis fornyer din LEI kode, da det ellers ikke vil være muligt at fortsætte med at handle vedrørende økonomiske kontrakter.

Du kan forny din LEI kode lige her

Hvad kan du med en LEI kode hos Nordea?

En LEI kode giver adgang til en række forskellige finansielle produkter hos Nordea. Dette inkluderer bl.a. handel med aktier, obligationer, derivater og valuta.

Derfor kan du altså med en LEI kode fortsætte med at anvende Nordeas platforme, hvor du blandt andet på en anskuelig måde kan fortsætte eller begynde med at handle med aktier og fonde hos Nordea.

Så hvis du er interesseret i at handle hos Nordea, er det vigtigt, at du har en aktiv LEI kode.

Hvordan kan du købe en LEI kode?

Du kan trygt og sikkert på en yderst overskuelig måde købe din LEI kode hos LEI Service.

Samtidig har vi gjort det nemt hos LEI Service, så du betaler det samme i både registrering og fornyelse af din LEI kode, hvor du selvfølgelig modtager omfattende support bestående af telefonsupport samt ubegrænset email-support, som er fuldt ud inkluderet i prisen.

LEI registreringen er en fundamental del af handlen med finansielle instrumenter, og det er derfor afgørende, at du sørger for at have en gyldig LEI kode. LEI Service er stedet, hvor du kan købe og forny din LEI kode på en hurtig og sikker måde. I 95% af alle tilfælde kan du købe en ny LEI kode på under 10 minutter, og med høje rangeringer på Trustpilot kan du med ro i maven købe din kode hos LEI Service.

Læs også om andre muligheder i forbindelse med LEI koder

Har du spørgsmål til køb af LEI koder?

Sidder du og brænder inde med nogle spørgsmål til LEI koder?

Så ring til vores venlige danske support på telefon +45 4290 3838 eller send en email på info@leiservice.dk

Du kan også udfylde vores online formular her

Vi glæder os til at hjælpe dig, og vi sidder klar alle hverdage mellem kl. 09:00 og 16:00.

 

back to top