LEI kode Danske Bank – køb en kode og se hvad du kan hos Danske Bank

Handler du på internationale markeder? Det er lovpligtigt at have en gyldig LEI kode, når du handler, så køb en kode og se hvilke muligheder du får.

Køb LEI koder her

Hvad er en LEI kode?

LEI er en forkortelse for Legal Entity Identifier og er en kode, som gives til en ny eller eksisterende virksomhed, fond eller investor, der ønsker at deltage i international handel. Kort sagt sikrer en LEI kode, at du kan identificere den virksomhed, du handler med, og at virksomheden også kan identificere dig.

En LEI kode er altså et internationalt anerkendt ID-nummer, som identificerer finansielle virksomheder. En gyldig LEI kode er derfor af afgørende betydning for alle virksomheder, der handler med finansielle instrumenter som eksempelvis:

 • ETF'er

 • Aktier

 • Valutaer

 • Futures

 • Kapitalforeninger

 • Swaps

 • Optioner

 • Derivater

 • Obligationer

Virksomhedens branche er uden betydning i forhold til LEI registreringen, da koden er opbygget på præcis samme måde. Dette gør det muligt for enhver virksomhed uanset type at få tildelt en LEI-kode, så længe de opfylder de nødvendige krav, der er fastlagt af EU.

Det er nemlig ikke kun virksomheder, der handler med monetære kontrakter, som skal have en LEI-kode. LEI-koder bliver også udstedt til virksomheder, der tilbyder finansielle tjenester, såsom bankvirksomheder, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber et cetera.

Læs også: Hvad er en LEI kode?

Hvorfor er en LEI kode nødvendig?

Herunder ser du 3 grunde til, at du skal have en LEI kode for at indgå i finansielle transaktioner:

 1. Krav: Det er et krav fra myndighederne, at du skal have en LEI kode, men også et krav fra de finansielle institutioner, hvis du ønsker at indgå i finansielle transaktioner. For at få tildelt en LEI kode skal virksomheden opfylde en række krav, der er fastsat af EU. De fleste virksomheder i Danmark opfylder disse krav.

 2. Sikkerhed: Koden sikrer, at du kan indgå i økonomiske handelssituationer på en sikker og gennemsigtig måde. På den måde er det muligt for alle, der er involveret i en finansiel transaktion, at se, hvem de andre parter er. LEI koden er altså generelt set med til at øge sikkerheden på økonomiske markeder.

 3. Sporing: LEI koden giver dig samtidig mulighed for at spore dine finansielle transaktioner. På den måde kan du altid se, hvor pengene er, og hvordan de er blevet brugt. De oplysninger som du skal benytte for at få tildelt en gyldig LEI kode findes i CVR-registeret.

Læs også: Hvem skal have en LEI kode?

Skal en LEI kode fornyes?

Ja, LEI koder skal fornyes. Dette sker for at sikre, at de oplysninger, der er registreret om virksomheden, er ajourførte. Hvis ikke LEI koden fornyes, kan virksomheden ikke længere indgå i finansielle transaktioner.

LEI koder er gyldige i ét år, og skal derfor fornyes årligt. Dette kan du blandt andet gøre hos LEI Service. Man skal i sådan en proces vedlægge de samme dokumenter, som man gjorde ved ansøgningen om LEI koden.

Du kan forny din LEI kode lige her

Hvad kan du med en LEI kode hos Danske Bank?

En gyldig LEI kode giver dig adgang til at handle med aktier, realkreditlån og investeringsbeviser hos Danske Bank. Grundet gældende regler, der går under navnet MiFID II skal man også have en LEI registrering, hvis du har en løsning, hvor Danske Bank handler for dig i forskellige sammenhænge.

I og med at LEI registreringen er det internationale svar på et CVR-nummer, gør det også, at Danske Bank kan opretholde et lovmæssigt ansvar, da den på baggrund af LEI koden kan identificere de handlende parter.

Det er altså afgørende at have en LEI kode, hvis du ønsker at fortsætte med at handle med finansielle instrumenter hos Danske Bank.

Hvordan kan du købe en LEI kode?

Du kan købe en LEI kode hos godkendte udbydere såsom LEI Service. Når du køber en LEI kode, skal du vedlægge dokumenter, der beviser, at virksomheden opfylder gældende krav. Dog er ansøgningsmanualen for LEI registrering hos LEI Service meget gennemskuelig, og dermed er effektiviteten i højsædet, når du ansøger.

Sammen med selve LEI koden får du omfangsrig support inkluderet i prisen bestående af fri telefon- og emailsupport. Med 5 stjerner fra Trustpilot i ryggen kan du altid på en nem og sikker måde købe din LEI kode hos LEI Service.

Læs også om andre muligheder med LEI koder

Har du spørgsmål til køb af LEI koder?

Sidder du og brænder inde med nogle spørgsmål til LEI koder?

Så ring til vores venlige danske support på telefon +45 4290 3838 eller send en email på info@leiservice.dk

Du kan også udfylde vores online formular her

Vi glæder os til at hjælpe dig, og vi sidder klar alle hverdage mellem kl. 09:00 og 16:00.

 

back to top